Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzostwa Polski z Jajem w Karpaczu 2013

RS
W Karpaczu usmażono gigantyczną jajecznicę z 2013 jaj. Giga jajecznica była jedną z głównych atrakcji Mistrzostw Polski z Jajem. Impreza po raz trzynasty odbyła się w Chacie Karkonoskiej.

Przy olbrzymiej patelni o ponad metrowej średnicy stanął karpaczanin - Józef Żądło. Mimo rozmiarów naczynia nie udało się usmażyć wszystkich jaj za jednym zamachem. Potrawę przyrządzano kilkakrotnie. Gotowego dania mógł spróbować każdy z uczestników mistrzostw. Zjedzono wszystkie porcje.

Zobacz jak bawili się uczestnicy Mistrzostw Polski z Jajem - zdjęcia.

Dla uczestników przygotowano także sporo innych atrakcji, związanych z symbolem świąt wielkanocnych. Był więc, cieszący się sporym zainteresowaniem rzut jajkiem do podobizny burmistrza Karpacza – Bogdana Malinowskiego.
Rzucano też jajami na odległość. Najlepszy zawodnik cisnął surowe jajo, aż na 54 metry. Jajami na odległość rzucano też parami. Ugotowanych na twardo jaj używano w konkursie „Stalowe Jajo”, które wyłoniło najtwardszą skorupkę w Polsce.
Jedyną „niejajeczną” konkurencją był konkurs na osobę z najbardziej odległego miasta od Karpacza. Zwyciężyła rodzina, który przyjechała by spędzić świata w Karkonoszach aż z Australii.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na jeleniagora.naszemiasto.pl Nasze Miasto