Przy olbrzymiej patelni o ponad metrowej średnicy stanął karpaczanin - Józef Żądło. Mimo rozmiarów naczynia nie udało się usmażyć wszystkich jaj za jednym zamachem. Potrawę przyrządzano kilkakrotnie. Gotowego dania mógł spróbować każdy z uczestników mistrzostw. Zjedzono wszystkie porcje.
Zobacz jak bawili się uczestnicy Mistrzostw Polski z Jajem - zdjęcia.
Dla uczestników przygotowano także sporo innych atrakcji, związanych z symbolem świąt wielkanocnych. Był więc, cieszący się sporym zainteresowaniem rzut jajkiem do podobizny burmistrza Karpacza – Bogdana Malinowskiego.
Rzucano też jajami na odległość. Najlepszy zawodnik cisnął surowe jajo, aż na 54 metry. Jajami na odległość rzucano też parami. Ugotowanych na twardo jaj używano w konkursie „Stalowe Jajo”, które wyłoniło najtwardszą skorupkę w Polsce.
Jedyną „niejajeczną” konkurencją był konkurs na osobę z najbardziej odległego miasta od Karpacza. Zwyciężyła rodzina, który przyjechała by spędzić świata w Karkonoszach aż z Australii.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?