Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Papryki faszerowane. Po męsku. Antydietetyczne [SPRAWDZONY PRZEPIS]

rsm
Papryki faszerowane
Papryki faszerowane 123rf
Sezon na papryki w pełni. Ja uwielbiam nadziewane, zapieczone, w wersji antydietetycznej. Z boczkiem, kiełbasą i dużą ilością żółtego, pełnego cholesterolu sera.

Jak je przyrządzić? Oto bardzo prosty sposób!

Składniki:
4 duże papryki (żółte, czerwone, zielone - to bez znaczenia)
woreczek ryżu (jaki lubicie – jaśminowy, paraboliczny, zwykły – kleisty)
200 gramów boczku (wędzony lub parzony)
200 gramów kiełbasy (głogowska lub śląska)
3 cebule
200 gramów sera żółtego (edamski lub gouda) – trzeba go zetrzeć na grubych oczkach.
papryka ostra, pieprz i sól do smaku.
Smalec do smażenia (w wersji dietetycznej może być olej ;)

Przygotowanie:

Na mocno rozgrzanym smalcu usmażyć cebulę (na złoto), dorzucić do niej boczek i kiełbasę pokrojone drobno w kostkę (też usmażone i doprawione na ostro papryką, pieprzem i solą).
Ryż ugotować do miękkości. Jeszcze ciepły wymieszać z połową startego sera, kiełbasą, boczkiem i cebulą.

Papryki umyć, odciąć górkę z ogonkiem i wydrążyć delikatnie z nasion. Jeszcze ciepłą masę ryżową włożyć do środka każdej papryki a na wierzchu posypać grubo resztką żółtego sera.

Papryki ułożyć na blasze i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, na około pół godziny. Podawać gorące.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto