Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sałatka z arbuzem i serem feta [PRZEPIS IDEALNY NA LATO]

RSM
Do sałatki nadaje się najlepiej soczysty, czerwony arbuz
Do sałatki nadaje się najlepiej soczysty, czerwony arbuz 123rf
Nie mamy ochoty na pierogi ruskie i schabowego z zasmażaną kapustą, kiedy na termometrach temperatura ciągle rośnie. Gdy jest gorąco, nie chce nam się po prostu jeść.

A co powiecie Państwo na lekką sałatkę z soczystego arbuza (dobrze nawadnia), okraszonego serem feta (słonawy, pełen mikroelementów)? Oto przepis.

Soczysta sałatka z arbuza

Składniki:
2 kilogramy arbuza
2 opakowania sera feta
sok z cytryny
prażone płatki migdałów, pestki dyni i słonecznika
oliwa z oliwek lub jogurt grecki
pieprz do smaku

Przygotowanie:
Arbuza pokroić w kostkę (wyrzucić czarne pestki), fetę też w kostkę, tylko o połowę mniejszą. Wymieszać wszystko razem, skropić lekko sokiem z cytryny, doprawić pieprzem. Wstawić na godzinę do lodówki (lub na 15 minut do zamrażarki).
Tuż przed podaniem polać oliwą lub jogurtem (co kto woli) i całość posypać uprażonymi wcześniej (wystudzonymi) nasionkami.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto