Wybierz region

Wybierz miasto

    Zgłoś komentarz do moderacji

    Bardzo dziękuję. Byłam już w sklepie:) Kupiłam kurczaki zagrodowe, spróbowaliśmy już z mężem golonek wieprzowych oraz mostku cielęcego. Z tych wyborów jestem zadowolona. Niestety takiego schabu: z kością, słoniną i ze skórą nie mają. Pani zaproponowała, że mogę zamówić całą szynkę i wtedy dostanę ją również z warstwą tłuszczu i ze skórą. Spróbujemy. Następnym razem kupię schab i przygotujemy tradycyjnego schabowego na smalcu. Niestety słonina w sklepie MIŚ nie jest tak gruba jak kupowaliśmy do tej pory...(zdjęcie słoniny na "dwa a nawet trzy" palce też jest na blogu http://kuchennepasje.pl/wp-content/uploads/2013/03/Smalec-02.jpg). Poza wieprzowiną szukamy również wołowiny z krów ras mięsnych. Podczas następnej wizyty w sklepie ( lub rozmowy telefonicznej ) postaram się dowiedzieć skąd mają wołowinę i z jakich ras pochodzi. To ważne, jeśli chce się zjeść dobrego, miękkiego i i soczystego steaka. Niestety w sklepie MIŚ nie widziałam kawałków wołowiny wyciętych tak jak dobry rzeźnik potrafi z różnych mięśni na różne steaki...Ciekawe czy gdzieś w okolicy znajdziemy takie właśnie mięso...Nie trzeba jeździć za granicę, aby kupić takie kawałki wołowiny jak Filet Mignon, New York Strip, T-bone, Ribeye Steak, Hanger Steak czy Flank Steak. Niestety w Jeleniej Górze i okolicach nie znalazłam jeszcze rzeźnika, który sprzedawałby takie właśnie mięso w dodatku np. rasy Angus ( a takie hodowle są w Polsce ). Szukam dalej.

    KOD

    POLECAMY