MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mandarynka najczęściej jest spożywana w okresie zimowym i...
fot. Couleur Pixabay.com

Co można zrobić ze skórki mandarynki? Okazuje się, że nie warto jej wyrzucać do kosza. Oto 8 rewelacyjnych patentów na jej wykorzystanie

Neutralizator zapachów

Mandarynka najczęściej jest spożywana w okresie zimowym i wszystkim kojarzy się ze świętami. Dlatego można dzięki niej i jej skórce stworzyć prawdziwy świąteczny klimat, a przy okazji pozbyć się zapachu smażonej ryby. Wystarczy, jak skórkę po mandarynce wrzucicie do garnka z wodą w towarzystwie np. wanilii, cynamonu, goździków, octu i doprowadzicie do wrzenia. Wówczas gwarantujemy piękną, świąteczną woń, która będzie się rozprzestrzeniała po całym mieszkaniu.

Skórki od mandarynki posypane solą i pozostawione w lodówce wchłoną brzydkie zapachy.

Zobacz również

Żużel. W Tarnowie Unia lepsza od Polonii Piła

Żużel. W Tarnowie Unia lepsza od Polonii Piła

Czechy - Turcja NA ŻYWO. Dla kogo faza pucharowa? Gdzie oglądać?

Czechy - Turcja NA ŻYWO. Dla kogo faza pucharowa? Gdzie oglądać?

Polecamy

7 ukrytych zalet kawy. Niektóre zaskakują. Od robienia kupy po rozwój raka

HIT DNIA
7 ukrytych zalet kawy. Niektóre zaskakują. Od robienia kupy po rozwój raka

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi