Damian Kordas przyrządził w finale "MasterChefa" 5 dań.
Brzeżanin na przystawkę przygotował roladki z grillowanej cukinii z kozim serem. Potem podał tatara z polędwicy wołowej z musem z foie gras i sandacza na salsie gruszkowo-ogórkowej z sosem rakowym.
Czwartym daniem była polędwica z sarny w sosie grzybowo-jałowcowym. A na deser sorbet jabłkowy z żubrówką, cynamonem, sosem karmelowym i poziomkami.
Jury "MasterChefa" w składzie: Magda Gessler, Michela Moran i Anna Starmach byli zachwyceni potrawami młodego chłopaka.
Zdaniem Magdy Gessler, tatar Damiana mógłby śmiało być podawany w najlepszych japońskich restauracjach i reklamować polską kuchnię.
Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?