Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli...
fot. bialasiewicz/123RF

Dlaczego warto jeść barszcz czerwony i buraki? Wspierają układ krążenia, łagodzą objawy niestrawności oraz obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli łagodnie obniżających ciśnienie tętnicze krwi. Zawdzięczają to znacznej zawartości potasu, który reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową, obniża ciśnienie krwi, a także zmniejsza obrzęki oraz wspiera walkę z cellulitem wodnym. Te właściwości wykazuje nie tylko surowy burak, ale również sok, zakwas i barszcz czerwony.

Zobacz również

Gra radomska Klasa A. Kapitalny gol w hicie grupy Wosztyl [ZDJĘCIA, WIDEO]

Gra radomska Klasa A. Kapitalny gol w hicie grupy Wosztyl [ZDJĘCIA, WIDEO]

Śląsk w ćwierćfinale uniknie najgroźniejszych rywali. WKS zagra ze Stalą Ostrów Wlkp.

Śląsk w ćwierćfinale uniknie najgroźniejszych rywali. WKS zagra ze Stalą Ostrów Wlkp.

Polecamy

Zagadka monet z Fontanny di Trevi: Gdzie trafiają po wyłowieniu?

Zagadka monet z Fontanny di Trevi: Gdzie trafiają po wyłowieniu?

Przegląd tygodnia od 29.03 w Jeleniej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Jeleniej Górze, (29.03-4.04.2020)

Przegląd tygodnia od 29.03 w Jeleniej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Jeleniej Górze, (29.03-4.04.2020)

Przegląd tygodnia od 22.03 w Jeleniej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Jeleniej Górze, (22.03-28.03.2020)

Przegląd tygodnia od 22.03 w Jeleniej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Jeleniej Górze, (22.03-28.03.2020)