Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dzień Placków Ziemniaczanych. Jak zrobić idealne placki? [PRZEPISY]

KZ
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 1 cebula
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia

Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach, resztę na grubych. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Nabierać łyżką porcje ciasta i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

Więcej przepisów na kolejnych slajdach.
Składniki: - 1 kg ziemniaków - 1 cebula - 1 jajko - 2 łyżki mąki - sól, pieprz do smaku - olej do smażenia Przygotowanie: Ziemniaki obrać i umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach, resztę na grubych. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Nabierać łyżką porcje ciasta i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Więcej przepisów na kolejnych slajdach.
13 listopada przypada Dzień Placków Ziemniaczanych. To jedna z ulubionych potraw Polaków. Jak zrobić placki idealne i z czym je podawać? Przeczytajcie na kolejnych slajdach w galerii zdjęć.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto