Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Galeria Izerska. eduBazar Slow Food Dolny Śląsk

Alina Gierak
galeria izerska
Galeria Izerska. Ile jest sera w serze? Co dodają do mąki? Jakich używać olei? Tego dowiecie się 21 lutego w Artystycznej Galerii Izerskiej na eduBAZAR SLOW FOOD DOLNY ŚLĄSK. Wstęp wolny

Galeria Izerska
Zaprasza wszystkich na trzeci eduBAZAR SLOW FOOD DOLNY ŚLĄSK w Kromnowie w Artystyczna Galeria Izerska
EDUKACJA + BIESIADA + ŻYWNOŚĆ
Produkty są lokalne, manufakturowe, sezonowe i przepyszne.
Na ten eduBazar zaproszono po raz pierwszy wytwórców rękodzieła i rzemiosła kulinarnego, tj. tylko tego, które związane jest bezpośrednio z jedzeniem - od naczyń, poprzez przybory i urządzenia, aż po tkaniny i odzież kulinarną.
Będą:
- rozmowy o Slow Food - o filozofii, idei, lokalnym convivium i o wszystkim innym, o co spytacie
- wykłady o lokalnej i uczciwej żywności oraz tradycyjnych metodach uprawy, hodowli i wytwórstwa
- warsztaty kulinarne
- konkurs wiedzy nt. dziedzictwa kulinarnego Dolnego Śląska
- prezentację rękodzieła i rzemiosła kulinarnego, czyli związanego z jedzeniem
- prezentację żywności lokalnej, tradycyjnej, uczciwej, manufakturowej i smacznej

WYKŁADY:
12.00 - SER - ile sera w serze i dlaczego warto jeść lokalnie
13.00 - OWOC - co rośnie lokalnie i jak smakuje
14.00 - WARZYWO - jakie znaczenie ma uprawa bez pestycydów
15.00 - MIÓD - jakie są jego rodzaje i dlaczego warto je jeść
16.00 - MĄKA - dlaczego dodaje się do niej szkodliwe substancje
17.00 - OLEJ - po co oliwimy nasz organizm

od 7 lat
Wideo

21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na jeleniagora.naszemiasto.pl Nasze Miasto