Gołębiewski dostał więcej czasu

RS
Tadeusz Gołębiewski do końca lutego musi dostosować swój zbyt wysoki hotel do miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Prace miały zakończyć się do końca roku, ale nadzór budowlany na wniosek inwestora zgodził się przedłużyć okres obowiązywania warunkowego pozwolenia na użytkowanie, dzięki któremu obiekt może przyjmować gości.

Według inwestora prac nie można było dokończyć w terminie ponieważ nie dostarczono na czas urządzeń wentylujących klatki schodowe w przypadku pożaru.
Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego dla tej części Karpacza, mówi że wysokość kalenicy, czyli najwyższego punktu konstrukcyjnego, nie może przekraczać 798 m n.p.m. Hotel wznosi się na prawie 803 m n.p.m. Dostosowanie budynku do wymaganej wysokości nie odbywa się poprzez wyburzenie najwyższej kondygnacji. Rozebrano kalenicę i przeszklono część dachu, zamieniając go w świetlik. Na takie rozwiązanie zgodził się nadzór budowlany.

Kredyt hipoteczny, to coraz większe ryzyko. UOKiK ostrzega.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie