Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia,...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia, marynowania lub zamrożenia należy:

> zabezpieczyć dłonie rękawiczkami foliowymi
> wypłukać grzyby pod bieżącą wodą
> resztę zanieczyszczeń zeskrobać ostrym nożykiem
> delikatne grzyby przetrzeć ściereczką
> obciąć spód trzonka i wykroić brzydkie miejsca

Jeśli planujemy ususzyć grzyby, przy czyszczeniu nie powinniśmy używać wody. Nie należy także grzybów moczyć. Zamiast płukania - przetrzyjmy je delikatnie ściereczką lub ręcznikiem papierowym.

Zobacz również

Targi Wszystkiego Niezwykłego we Wrocławiu. Poznaj tajemne światy wróżbitów i snów

Targi Wszystkiego Niezwykłego we Wrocławiu. Poznaj tajemne światy wróżbitów i snów

Jedzie 53. Rodzinny Rajd Rowerowy w Bielsku-Białej. Szukajcie się na ZDJĘCIACH

Jedzie 53. Rodzinny Rajd Rowerowy w Bielsku-Białej. Szukajcie się na ZDJĘCIACH

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Polanicy-Zdroju, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Polanicy-Zdroju, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Żmigrodzie, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Żmigrodzie, (21.04-27.04.2024)

Przegląd tygodnia od 21.04 w Piławie Górnej

Przegląd tygodnia od 21.04 w Piławie Górnej