MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Z podanego przepisu przygotujesz 8-10 szaszłyków....
fot. pixcode/pixabay

Jak zrobić szaszłyki na grilla? Podajemy przepisy na wersje warzywne, drobiowe i z wędzonym tofu. Można przygotować je również w piekarniku

Szaszłyki drobiowe

Z podanego przepisu przygotujesz 8-10 szaszłyków.

Składniki:

• 250 g piersi z kurczaka,
• 2 czerwone papryki,
• 2 cebule,
• 10 pieczarek,
• oliwa z oliwek do polania,
• zioła i przyprawy,
• wykałaczki do szaszłyków.

Przygotowanie:

Mięso należy pokroić w dość dużą kostkę. Paprykę trzeba umyć i również pokroić, pieczarki przekroić na cztery części, a cebulę na osiem. Na wykałaczkę zaczynamy nadziewać mięso, cebulę, pieczarki i paprykę. Całość powtarzamy 2-3 razy, w zależności od wielkości kawałków. Tak przygotowane szaszłyki skrapiamy oliwą z oliwek i przyprawiamy ulubionymi ziołami. Pieczemy na grillu do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Zobacz również

Polska kadra koszykówki intensyfikuje przygotowania do turnieju kwalifikacyjnego

Polska kadra koszykówki intensyfikuje przygotowania do turnieju kwalifikacyjnego

Spektakl komediowy "Barabuum!" Artura Barcisia w CKK Jordanki w Toruniu

NOWE
Spektakl komediowy "Barabuum!" Artura Barcisia w CKK Jordanki w Toruniu

Polecamy

Oczyszcza organizm i cerę. Herbatkę stosuj na wypadanie włosów i worki pod oczami

Oczyszcza organizm i cerę. Herbatkę stosuj na wypadanie włosów i worki pod oczami

Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik

HIT DNIA
Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik

Dobre wiadomości dla miłośników świeżych warzyw i owoców

Dobre wiadomości dla miłośników świeżych warzyw i owoców