18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Michel Moran "Doradca Smaku". Smakowite wskazówki dla twojej kuchni [RECENZJA]

Jakub Baliński
Michel Moran "Doradca Smaku". Smakowite wskazówki dla twojej kuchni [RECENZJA]
Michel Moran "Doradca Smaku". Smakowite wskazówki dla twojej kuchni [RECENZJA] fot. Polskapresse
Michel Moran wydał właśnie nową książkę. "Doradca Smaku" to świetna pozycja dla wszystkich, którzy w kuchni cenią sobie prostotę, ale także wykwintność restauracji. A przede wszystkim, zależy im na czasie.

Michel Moran "Doradca Smaku". Smakowite wskazówki dla twojej kuchni [RECENZJA]

Michel Moran już dawno przestał być postacią anonimową na polskim rynku kulinarnym. Udział w programie "Master Chef" zaowocował błyskawicznym rozwojem jego kariery. Jego pierwsza książka "Moje smaki" wydana w zeszłym roku cieszyła się bardzo dużym powodzeniem wśród kucharzy amatorów. "Doradca Smaku" zapewne także znajdzie swoje miejsce w wielu kuchniach w Polsce.

Czytaj także: "Doradca Smaku". Michel Moran wydał właśnie nową książkę!
Podstawą książki jest skądinąd świetny program "Doradca Smaku", emitowany w TVN przed głównym programem informacyjnym lub wieczornym filmem. Moran w pięć minut z prostych składników potrafił wyczarować naprawdę kapitalnie wyglądające potrawy. I taka też jest ta książka, zawierająca 80 nieskomplikowanych, ale szalenie ciekawych przepisów pokazujących jakie są możliwości ziół i przypraw w kuchni.

Moran swoje przepisy serwuje w towarzystwie pięknych zdjęć i QR kodów - gdy takowy zeskanujemy za pomocą smartphone'a podłączonego do internetu, otworzy nam się film pokazujący mistrza przygotowującego konkretny przepis.

Czytaj także: Startuje pogotowie kulinarne Michela Morana na Facebooku!

Niewątpliwą zaletą "Doradcy Smaku" jest duża różnorodność prezentowanych przepisów. Od dań wegetariańskich po potrawy typowo mięsne, jak np: wołowina po burgundzku.

Czy nowa książka Morana ma jakieś wady? Tak, to spis treści i podział na rozdziały. Nie do końca czytelny podział przepisów na sekcje (słone, pikantne, słodkie) nie został wyszczególniony w spisie treści, co utrudnia sprawne poszukiwanie konkretnych przepisów. Jednak jest to tylko mały minus, do ogólnie wysokiej noty jaką można wystawić tej książce.

Za 35 zł otrzymujemy 80 przepisów, porad i wskazówek, jak gotować szybko, smacznie i przyjemnie.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto