Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Najlepszy przepis na krem z białej czekolady do dekoracji tortów i babeczek. Jest pyszny i idealnie zachowuje swój kształt. Palce lizać!

Katarzyna Puczyńska
Katarzyna Puczyńska
Najlepszy krem z białej czekolady. Idealny do dekoracji słodkich wypieków. Zobacz, jak go przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Najlepszy krem z białej czekolady. Idealny do dekoracji słodkich wypieków. Zobacz, jak go przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Mam dla ciebie bezkonkurencyjny przepis na najlepszy krem z białej czekolady. Smakuje wyśmienicie, jest delikatny, puszysty, prosty do przygotowania, a także idealnie zachowuje swój kształt. Z powodzeniem możesz go użyć do dekoracji tortów, ciast i babeczek. Przekonaj się, jaki jest smaczny i wypróbuj przepis na krem z białej czekolady.

W skrócie:

Szukasz pomysłu na krem do dekoracji tortu, ciast i babeczek? Mam dla ciebie idealny przepis na krem z białej czekolady, który idealne trzyma swój kształt. Jego wykonanie jest szybkie i bardzo proste. Krem się nie zważy i nie rozdzieli. By go zrobić potrzebujesz jedynie dwóch składników. Bardzo ważne jest, by dobrze schłodzić masę przed ubijaniem jej mikserem. Dzięki temu nasz krem będzie wyjątkowo puszysty i delikatny.

Zobacz w galerii, jak szybko i prosto możesz zrobić wyśmienity krem z białej czekolady.

Przepis na krem z białej czekolady

czas przygotowania: ok. 15 minut + studzenie masy
duża porcja
poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • 400 ml śmietanki kremówki 30%,
  • 300 g białej czekolady,
  • opcjonalnie 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii.

Sprawdź także: Przepis na proste i pyszne babeczki waniliowe z kremem. Niezawodny przysmak na każdą okazję

Jak zrobić krem z białej czekolady do tortów i babeczek?

  1. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki.
  2. Śmietankę przelewamy do garnka i podgrzewamy do zagotowania.
  3. Do gorącej śmietanki dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i odstawiamy na ok. 2 minut.
  4. Po tym czasie mieszamy śmietankę z czekoladą, aż składniki się połączą. Opcjonalnie możesz dodać do masy łyżeczkę esencji waniliowej i wymieszać.
  5. Odstawiamy masę do wystudzenia na minimum 1 godzinę. Możesz zostawić masę w lodówce nawet na kilka godzin lub całą noc.
  6. Dobrze schłodzoną masę miksujemy kilka minut na puszysty krem.
  7. Krem gotowy. Możemy przełożyć go do rękawa cukierniczego i dekorować ciasto lub posmarować nim blaty biszkoptu czy wierzch babeczek.

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:

Akcesoria, które ułatwiają Ci gotowanie

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Najlepszy przepis na krem z białej czekolady do dekoracji tortów i babeczek. Jest pyszny i idealnie zachowuje swój kształt. Palce lizać! - Strona Kuchni

Wróć na jeleniagora.naszemiasto.pl Nasze Miasto