Schronisko na szczycie Śnieżki. Kiedyś można było tutaj wypić herbatę i schronić się przed zmienną pogodą. Zobacz jak wyglądało

Paulina Gadomska
Paulina Gadomska
Budowa kosmicznego obserwatorium na szczycie Śnieżki rozpoczęła się w 1966 roku i trwała osiem lat. Do 2015 roku funkcjonowała w nim restauracja, toalety, miejsce do schronienia. I choć trudno było tam szukać wyszukanych dań, a ceny, nawiązując do wyglądu obiektu, były z kosmosu, wnętrza robiły wrażenie. Marsjańskie talerze zapraszały do środka egzotycznymi klimatami, tak różnymi od tych spotykanych w innych schroniskach w Karkonoszach. Zobaczcie te wnętrza! Zdjęcia pochodzą z lat 1974- 2019.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie