Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

Nowe atrakcje w Tyliczu. Odnowiono zabytkową studnię i wybudowano stylową wiatę

Nowe atrakcje w Tyliczu. Odnowiono zabytkową studnię i wybudowano stylową wiatę

Na drodze zapalił się samochód. Nic z niego nie zostało

Na drodze zapalił się samochód. Nic z niego nie zostało

Polecamy

3 nowości na Instagramie już wkrótce. Co nowego pojawi się w aplikacji?

3 nowości na Instagramie już wkrótce. Co nowego pojawi się w aplikacji?

Ogromna zmiana dla smartfonów z Androidem. Chodzi o kontakty

Ogromna zmiana dla smartfonów z Androidem. Chodzi o kontakty

Przegląd marca w Jeleniej Górze, Przegląd prasy z Jeleniej Górze w marcu

Przegląd marca w Jeleniej Górze, Przegląd prasy z Jeleniej Górze w marcu