MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych...
fot. tookapic/pixabay.com

Tym możesz się zatruć! Zobacz najbardziej niebezpieczne produkty. To one najczęściej powodują zatrucia pokarmowe, a także ich powikłania

Kiełki jako źródło zatruć pokarmowych

Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych związków, ale produkt ten należy do najbardziej nietrwałych – właściwie powinno się spożywać je w ciągu 2-3 dni od otrzymania. Trudno zadbać o to, kupując ten produkt w sklepie. Dlatego zawartość opakowania należy dokładnie obejrzeć i zużyć w całości najlepiej tego samego dnia.

W razie wątpliwości kiełki warto poddać obróbce kulinarnej, np. dodając do dania przyrządzanego na patelni. A najbezpieczniej hodować je w odpowiednich warunkach w domu.

Zobacz również

To był magiczny wschód słońca na kopcu Kraka. Tak świętowano Noc Kupały ZDJĘCIA

To był magiczny wschód słońca na kopcu Kraka. Tak świętowano Noc Kupały ZDJĘCIA

Koncert charytatywny w Radziejowie. Wspólna pomoc dla poszkodowanych. Zdjęcia

Koncert charytatywny w Radziejowie. Wspólna pomoc dla poszkodowanych. Zdjęcia

Polecamy

Wyśmienita zapiekanka z mięsem mielonym. Szybka i prosta do wykonania

Wyśmienita zapiekanka z mięsem mielonym. Szybka i prosta do wykonania

Popularny i zdrowy napój może zniszczyć twoje zęby. Dentysta ostrzega

O TYM SIĘ MÓWI
Popularny i zdrowy napój może zniszczyć twoje zęby. Dentysta ostrzega

Chrupiąca sałatka z chipsami. Podaj ją na imprezę, a goście będą zachwyceni

Chrupiąca sałatka z chipsami. Podaj ją na imprezę, a goście będą zachwyceni