Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej...
fot. GIS

W tych wycofanych przez GIS produktach znajdziecie bakterie, szkło i... martwe szkodniki! [15.10.2020]

Wykrycie Salmonella z gr. O7 w mięsie z indyka na kotlety

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto Salmonella z gr. O7 w 4 z 5 badanych próbek mięsa z indyka na kotlety. Produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy. Szczegóły dotyczące produktów: Nazwa produktu: Mięso z indyka na kotlety. „Morliny” Surowy wyrób mięsny świeży, 500 g Numer partii: 2261003002 Termin przydatności do spożycia: 29.09.2020 Producent: Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 2 w Kutnie, ul. Południowa 4, 99-300 Kutno

Zobacz również

Jest piąty zarzut zabójstwa po zbrodni w Płaczewie

Jest piąty zarzut zabójstwa po zbrodni w Płaczewie

Siatkarze Hutnika chcą zrobić kolejny krok do I ligi. Program turnieju w Krakowie

Siatkarze Hutnika chcą zrobić kolejny krok do I ligi. Program turnieju w Krakowie

Polecamy

Ostrzyca Proboszczowicka: jak wejść na niezwykły „polski wulkan”?

Ostrzyca Proboszczowicka: jak wejść na niezwykły „polski wulkan”?

Uczniowie mają prawo do wypoczynku. Koniec ze sprawdzianami po długich weekendach?

Uczniowie mają prawo do wypoczynku. Koniec ze sprawdzianami po długich weekendach?

Czas na majówkę! Odkryj podróżnicze inspiracje

Czas na majówkę! Odkryj podróżnicze inspiracje