Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sól to ważny składnik pieczywa, wędlin, sera żółtego,...
fot. 123rf

Wieczorem 3 kg więcej niż rano? 10 przyczyn wahań wagi

Sól

Sól to ważny składnik pieczywa, wędlin, sera żółtego, kiszonej kapusty, konserwowanych strączków, sosu sojowego, kaparów... 2 kawałki pizzy (ok. 300 g) zapewniają aż 3-4,5 g soli, a jeśli lubisz jadać ją z keczupem lub sosem czosnkowym dodaj jeszcze gram. Sól zatrzymuje wodę w organizmie powodując obrzęki i ograniczając wydalanie moczu, dlatego następnego dnia po konsumpcji wysokosodowej żywności możesz zaobserwować wyższą masę ciała, niż dnia poprzedniego. Nie martw się, to tylko woda!

Zobacz również

Polski klub przeszedł do historii! Po raz trzeci z rzędu wygrał Ligę Mistrzyń!

Polski klub przeszedł do historii! Po raz trzeci z rzędu wygrał Ligę Mistrzyń!

Rosyjska ofensywa. Ukraińcy stracili kolejne dwie wsie

Rosyjska ofensywa. Ukraińcy stracili kolejne dwie wsie

Polecamy

To będą wyjątkowe obchody święta Konstytucji 3 Maja. W Opolu będzie się sporo działo

To będą wyjątkowe obchody święta Konstytucji 3 Maja. W Opolu będzie się sporo działo

Autobusem do zoo oraz do Ojcowa – krakowskie linie rekreacyjne pojadą częściej

Autobusem do zoo oraz do Ojcowa – krakowskie linie rekreacyjne pojadą częściej

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów