Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

XVI Dolnośląski Festiwal Zupy w Jedlinie-Zdroju za nami (WYNIKI)

Paweł Gołębiowski
Paweł Gołębiowski
XVI Dolnośląski Festiwal Zupy w Jedlinie-Zdroju za nami (WYNIKI).

XVI Dolnośląski Festiwal Zupy w Jedlinie-Zdroju za nami. W konkursie na najlepszą zupę udział wzięło 15 zup. Poziom był bardzo wyrównany. Po prostu wszystkie były pyszne. Wyróżniała się jednak „Kamieniarska polewka z czerwonej fasoli i krwistej kiszki”. Ona zyskała najwięcej głosów jury i zwyciężyła w kategorii uczestników instytucjonalnych. Wśród uczestników indywidualnych najwięcej punktów przyznano „Szczawiowej" przygotowanej przez Radosławę Stramel-Świteńką.

Uczestnicy indywidualni:
1. Radosława Stramel-Świteńka - „Szczawiowa”
2. Patrycja i Robert Kubiak - „Warzywno-mięsna zupa z chili”
3. Alina Sikorska - „Wegetariański krem paprykowo-pomidorowy”

Uczestnicy instytucjonalni:
1. Firma Gastronomiczno – Hotelarsko – Handlowo – Usługowa „Stragona”S.C.
„Kamieniarska polewka z czerwonej fasoli i krwistej kiszki”
2. Zespół Pałacowo-Hotelowy Jedlinka
„Jedliński przysmak serowy”
3. Restauracja „Polskie smaki”
„Wykwintna”

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na walbrzych.naszemiasto.pl Nasze Miasto