Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Zmarł Janusz Walor. Legenda kwidzyńskiej piłki ręcznej

NOWE
Zmarł Janusz Walor. Legenda kwidzyńskiej piłki ręcznej

Odkryj Madagaskar: Wrocław uruchamia bezpośrednie loty na egzotyczną wyspę

Odkryj Madagaskar: Wrocław uruchamia bezpośrednie loty na egzotyczną wyspę

Polecamy

Będziemy mieli opolską brygadę Terytorialsów. Powstanie już niedługo

Będziemy mieli opolską brygadę Terytorialsów. Powstanie już niedługo

Koniec wakacji jakie znamy! Ukochany kraj Polaków wprowadza rewolucję

Koniec wakacji jakie znamy! Ukochany kraj Polaków wprowadza rewolucję

W gminie Lewin Brzeski powstanie farma fotowoltaiczna. Koszt to prawie 2 mln zł

W gminie Lewin Brzeski powstanie farma fotowoltaiczna. Koszt to prawie 2 mln zł