MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jednym z najbardziej szkodliwych nawyków jest podgrzewanie...
fot. CarinHvdB/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Stosowanie plastikowych opakowań

Jednym z najbardziej szkodliwych nawyków jest podgrzewanie jedzenia w kuchence mikrofalowej w opakowaniach z tworzyw sztucznych, nawet tych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Warto zastąpić je tradycyjnymi naczyniami ze szkła lub ceramiki. By uniknąć przenikania składników plastiku do jedzenia, warto też przechowywać je w pojemnikach szklanych lub ceramicznych, folię spożywczą zastąpić papierem śniadaniowym lub pergaminem oraz zrezygnować z używania silikonowych form do pieczenia. Korzystając z patelni warto wymienić plastikowe łopatki do smażenia na te tradycyjne, wykonane z drewna.

Zobacz również

''Angielska'' pogoda daje o sobie znać. Co z meczami polskich singlistek?

AKTUALIZACJA
''Angielska'' pogoda daje o sobie znać. Co z meczami polskich singlistek?

Śmiertelny wypadek. Zginęła 69-letnia kierowczyni

Śmiertelny wypadek. Zginęła 69-letnia kierowczyni

Polecamy

Gdzie wyrzucić stary tusz do rzęs, a gdzie dezodorant? Rozwiewamy wątpliwości

O TYM SIĘ MÓWI
Gdzie wyrzucić stary tusz do rzęs, a gdzie dezodorant? Rozwiewamy wątpliwości

Ospa w natarciu. WHO: nowy szczep jest „niezwykle niepokojący”

Ospa w natarciu. WHO: nowy szczep jest „niezwykle niepokojący”

Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę

NOWE FAKTY
Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę